Navigatie

 

Navigatie

Op de hoogte

Met onze nieuwsbrieven

 

Een aantal keren per jaar verzorgen wij een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte gehouden worden met onze nieuwsbrief? Vult u dan het contactformulier in.

 

Nieuwsbrief voorjaar 2018

25 april 2018

 

Telkens wanneer ik het Inloophuis binnenloop, valt me op hoe ontspannen het eraan toe gaat. En dat, terwijl het onderwerp dat ons verenigt, bepaald niet licht kan worden opgevat. De ontspannen sfeer in het huis heeft alles te maken met de taakopvatting van de vrijwilligers. En misschien speelt daarnaast ook nog iets anders een rol. Het lijkt er namelijk op dat het onderwerp kanker steeds beter bespreekbaar is geworden. Tijdens onze startperiode was er nog wel eens een gast die sprak over “K”. Nu hoor ik het gelukkig nooit meer. Integendeel, in een aantal kranten worden nu berichten of columns geplaatst die de ervaringen van mensen met kanker als onderwerp hebben. Recente voorbeelden zijn te vinden in De Volkskrant en het NRC/Handelsblad. Sterke voorbeelden van hoe mensen met hun ziekte omgaan en waarin ook de positie van de naasten uitdrukkelijk naar voren komt. Hun openheid is een steun in de rug voor alle inloophuizen!

Lees meer

 

Nieuwsbrief December 2017

12 december 2017

 

Het begint inmiddels een goede gewoonte te worden om in december terug te kijken op de ontwikkelingen van het Inloophuis Oude IJssel in het afgelopen jaar. Het verheugt ons te constateren dat ook in 2017 weer veel gasten hun weg naar het huis hebben gevonden. Ze hebben hun verhaal kunnen delen, een luisterend oor gevonden en mee kunnen doen aan afleidende activiteiten. Wij hopen dat het Inloophuis heeft kunnen bijdragen aan een kleine verbetering van de kwaliteit van het leven van onze gasten. Gelukkig konden we ervaren dat ook in 2017 vele schouders zich onder ons werk hebben gezet. Hartverwarmende acties hebben ons financieel geweldig gesteund. Wij zijn dankbaar voor iedere gift, van klein tot groot. Iedere keer als er een particuliere donatie komt, zijn wij daardoor geroerd. Het is indrukwekkend dat velen het belang van het Inloophuis inzien en samen met ons het huis in stand willen houden.

Lees meer

 

Nieuwsbrief februari 2017

15 februari 2017

 

Het doet ons goed om te kunnen constateren dat ook in 2016 het Inloophuis veel heeft kunnen betekenen voor een groeiende groep inwoners van onze regio. Na onze voortvarende start in 2015 mogen we het best een prestatie noemen: enthousiasme vasthouden; ervaring opbouwen en nieuwe ontwikkelingen oppakken alsof het niets is. En dat terwijl er nogal wat in de organisatie veranderde.

Lees meer

 

Delen