Skip to main content

Docenten bij Het Oude IJssel Huis

MASSAGE

Mirjam de Graaf - Hermien Maalderink - Madelon Regelink

Mirjam de Graaf van Mirre, praktijk voor integrale massages in Doetinchem, geeft ook massages in Het Oude IJssel Huis . Zij werkt vanuit een holistische visie, kijkt naar de totale mens en gebruikt een combinatie van westerse en oosterse massagevormen. De integrale massage is een zekere tussen de onvanger en gever waarbij spanningen en klachten de aandacht krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door een heel specifieke diepe bindweefselmassage te plaatsen. Het wordt toegespitst op jouw lijf. 

Hermien Maalderink heeft een massagepraktijk (New Energy) aan huis in Vorden. Ze heeft de opleiding "Integrale" massage gedaan bij Positive Touch in Arnhem. Integrale massage is een natuurlijke massage waardoor lichaam en geest tot ontspanning komen. De aanraking bij deze massage geeft roest. Het ontspant, heelt en brengt mensen in contact met zichzelf. Lichaam en geest komen in balans de energie gaat weer stromen. Deze massage wordt met aandacht voor de persoon gegeven. Hermien geeft 1 x in de maand massage in Het Oude IJssel Huis .

Voor een massage van alle docenten is een bewijs van toelating van de kunsten nodig.

VOETREFLEXZONEMASSAGE

Hanny de Bresser

Hanny de Bresser van Meander, Praktijk voor Voetreflexologie in Ulft, verzorgt in  Het Oude IJssel Huis voetreflexzonemassages. Deze massages kunnen worden gebruikt om verschillende gezondheidsklachten op zowel fysiek als mentaal niveau te bespreken. Zo werkt voetreflexzonemassage bijvoorbeeld ook ondersteunend bij kanker en draagt ​​het bij aan het herstel. Het is een oude vorm van natuurgeneeswijze die duizenden jaren geleden al door de Egyptenaren en de Indianen werd toegepast. Deze massage is zeer ontspannend en erg laagdrempelig.

Hanny en Yvonne voegen aanvullende hand- en armmassages en hoofd- en gezichtsmassages toe. 

YOGA

Jeanet Guzman

Als ervaringsdeskundigen duidelijk maken wat yoga kan doen als je te maken krijgt met kanker. Bij een levensbedreigende ziekte lijkt het eigen lichaam zich tegen je te hebben veranderd door ingrijpende behandelingen, zoals bijvoorbeeld chemotherapie. Het verzet van je lichaam tegen deze behandeling kan een scheiding vormen tussen lichaam en geest. Toch ligt de grote uitdaging erin om lichaam en geest weer te verbinden en het contact te hervinden met jezelf.

REIKI 

Bennie Gartsen

Volgens Mikao Usui, grondlegger van Reiki, is Reiki een authentieke vorm van helen. Het wordt over de hele wereld gebruikt als een rustgevende en belangrijkste complementaire therapie. Reiki betekent: Universele Levensenergie. Ieder levend wezen draagt ​​deze energie in zich. Een Reiki-therapeut heeft geleerd zich te concentreren op deze energie en deze door een lichte aanraking van boven het lichaam over te dragen. Reiki is geen massage en wordt niet onder druk gezet. Reiki is veilig voor iedereen en ondersteunt het zelfgenezend vermogen van ieder levend wezen.

ONCOLOGIE FYSIOTHERAPIE

Kristel Beijer

Oncologie fysiotherapie richt zich op de behandeling van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het kan tussendoor gaan om de lichamelijke gevolgen van de ziekte zelf of de gevolgen van een operatie, chemotherapie of straling. Vaak zijn er klachten als pijn, lichamelijke en mentale vermoeidheid, problemen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, een veranderd lichaamsbeeld of gemiddelde belastbaarheid. In alle fasen van het ziekteproces kan de oncologie ondersteuning fysiotherapeut bieden. Kwaliteit van leven staat centraal en de hulpvraag van de patiënt is leidend.

KOOKWORKSHOP

Theo Pieters

Kookworkshop Samen koken. Deze workshop is bedoeld voor volwassenen om samen te gaan koken. Het menu wordt aangepast aan het seizoen, de gezondheid en aan de betaalbaarheid. Uiteraard wordt er daarna in de gezellige keuken van het huis gegeten. En voor wie het leuk vindt om het thuis eens uit te proberen, de recepten zijn na afloop mee te nemen naar huis.

SCHILDEREN

Herma Heezen

Eens per maand verzorgt Herma Heezen een workshop schilderen. Herma schildert al meer dan 25 jaar en heeft les gehad van verschillende docenten. Voor haar staat het plezier in schilderen centraal en dat plezier wil ze graag overbrengen op anderen. Het resultaat komt op de tweede plaats. Herma is ook gastvrouw in Het Oude IJssel Huis en heeft affiniteit met mensen die te maken hebben met kanker. 

Lijkt het je leuk om mee te doen met de workshops schilderen? Geef je op. Materiaal is aanwezig.

CREATIEVE INLOOP

Nicole Radstake

Bij de creatieve Inloop kun je gewoon naar binnenlopen. Inschrijven mag, maar is dus niet verplicht. Je kunt met verschillenden technieken aan de slag. Nicole Radstake is er voor hulp en advies. Materiaal is aanwezig. De kosten zijn vijf euro per keer. Laat weten als je mee wilt doen, of loop gewoon binnen.

WANDELEN

Hetty Winkels

De ene keer gaan we naar de Kruisbergse bossen, de andere keer naar de Koekendaal. Ook mag de gast aangeven waar er wordt gewandeld. Voor vervoer wordt gezorgd. Vertrek om 10.00 uur vanuit Het Oude IJssel Huis. Na de wandeling is er koffie/thee in Het Oude IJssel Huis.

SCHRIJVEN 

Bouwien Oosting

Het Oude IJssel Huis organiseert verschillende activiteiten voor mensen met kanker en hun naasten. Vlak na de start ontmoetten we weer workshops creatief schrijven. Met korte, speelse oefeningen word je uitgenodigd om al schrijvend stil te staan ​​bij wat je bezig houdt. De oefeningen zetten je aan om je gedachten te richten op een specifiek onderwerp. Je zult merken dat je al schrijvend opdoet je rust, inzicht en overzicht kunnen geven. Je doet het voor jezelf. Het delen van je teksten met anderen gebeurt altijd op basis van vrijwilligheid. Schrijfervaring is niet nodig, iedereen kan mee doen. 

Eén van de deelnemers van een workshop schreef na afloop: "een fijne middag met bijzondere en mooie verhalen en opgelost, geeft een opgelucht gevoel." 

De workshops worden gegeven door Bouwien Oosting, schrijfcoach en rouw- en verliesbegeleider. 

De workshops staan ​​op zichzelf. Zin om een ​​keer mee te doen? Meld je aan via de website van  Het Oude IJssel Huis : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bellen kan ook via 0314-646024 op de dinsdag, woensdag en donderdag.

GESPREKSGROEP VERLIES EN ROUW

Rouw is persoonlijk. Het verlies van je partner, geliefde, kind is heel ingrijpend. Je leven staat op z'n kop. Gevoelens van verdriet, maar ook boosheid, eenzaamheid of woede wisselen elkaar af. Hoe moet je verder? Hoe vind je jouw weg in de warboel van emoties?

Je hebt misschien voldoende mensen om je heen die je wilt steunen. Toch loop je enorm in je verdriet. Van het verlies nu kortere of langere tijd geleden is, je wilt zo graag blijven praten over je dierbare die er niet meer is. Samenkomen met lotgenoten kan je een eindje verder helpen. Samen delen van verdriet, van mooie herinneringen, elkaar steunen en aanmoedigen.

Het Oude IJssel Huis start bij voldoende deelname regelmatig een gespreksgroep Verlies en Rouw. Deze gespreksgroep is bedoeld voor nabestaanden die een dierbare verloren hebben aan kanker. Er is plaats voor 8 deelnemers en je kunt vanaf nu opgeven.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.