Docenten
bij het Inloophuis

LEVEN MET PROSTAATKANKER

Het leven met prostaatkanker kent woelige en rustige tijden, tijden van onzekerheid en duidelijkheid, van angst en kalmte, van eenzaamheid en grote betrokkenheid bij elkaar. Voor iedereen is dat anders. Dat komt omdat mannen van elkaar verschillen, omdat de mensen in hun omgeving verschillen maar ook omdat ieders ziekte anders is en op andere momenten opspeelt. In welk stadium van de ziekte je ook zit, van ‘oplettend afwachten’ tot een leven met uitgezaaide kanker, je leven verandert door de prostaatkanker.

Hoe kun je het beste in balans blijven, waar moet je op letten in de relatie met je omgeving, met je vrouw of partner, je familie, vrienden, collega’s en kennissen? Wat kun je zelf doen, bewegen en gezond leven, verstandig eten zodat de prostaatkanker misschien langzamer groeit? De Prostaatkankerstichting houdt ronde tafelgesprekken. De data worden op de activiteitenkalender bekend gemaakt.

MASSAGE

Mirjam de Graaf - Hermien Maalderink - Madelon Regelink

Mirjam de Graaf van Mirre, praktijk voor integrale massages in Doetinchem, verzorgt ook massages in het Inloophuis. Zij werkt vanuit een holistische visie, kijkt naar de totale mens en gebruikt een combinatie van westerse en oosterse massagevormen. De integrale massage is een afstemming tussen de onvanger en gever waarbij spanningen en klachten de aandacht krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door een heel specifiek diepe bindweefselmassage in te zetten. Het wordt toegespitst op jouw lijf. 

Hermien Maalderink heeft een massagepraktijk (New Energy) aan huis in Vorden. Ze heeft de opleiding "Integrale" massage gedaan bij Positive Touch in Arnhem. Integrale massage is een natuurlijke massage waardoor lichaam en geest tot ontspanning komen. De aanraking bij deze massage geeft rust. Het ontspant, heelt en brengt mensen in contact met zichzelf.  Lichaam en geest komen in balans de energie gaat weer stromen. Deze massage wordt met aandacht voor de persoon gegeven. Hermien geeft 1 x in de maand massage in het Inloophuis.

Voor een massage van alle docenten is een bewijs van toestemming van de arts nodig.

VOETREFLEXZONEMASSAGE

Hanny de Bresser

Hanny de Bresser van Meander, Praktijk voor Voetreflexologie in Ulft, verzorgt in het Inloophuis Oude IJssel voetreflexzonemassages. Deze massages kunnen worden ingezet om allerlei gezondheidsklachten op zowel fysiek als mentaal niveau te verlichten. Zo werkt voetreflexzonemassage bijvoorbeeld ook ondersteunend bij kanker en draagt het bij aan het herstel. Het is een oude vorm van natuurgeneeswijze die duizenden jaren geleden al door de Egyptenaren en de Indianen werd toegepast. Deze massage is zeer ontspannend en erg laagdrempelig.

Hanny en Yvonne verzorgen eveneens hand- en armmassages en hoofd- en gezichtsmassages. 

YOGA

Annemarie Vos - Christina Spijkerman 

Als ervaringsdeskundigen maken zij graag duidelijk wat yoga kan betekenen als je te maken krijgt met kanker. Bij een levensbedreigende ziekte lijkt het eigen lichaam zich tegen je te hebben gekeerd door ingrijpende behandelingen, zoals bijvoorbeeld chemotherapie. Het verzet van je lichaam tegen deze behandeling kan een scheiding vormen tussen lichaam en geest. Toch ligt de grote uitdaging erin om lichaam en geest weer te verbinden en het contact te hervinden met jezelf.

REIKI 

Bennie Gartsen

Volgens Mikao Usui, grondlegger van Reiki, is Reiki een authentieke vorm van helen. Het wordt over de hele wereld gebruikt als een rustgevende en kalmerende complementaire therapie. Reiki betekent: Universele Levensenergie. Ieder levend wezen draagt deze energie in zich. Een Reiki-therapeut heeft geleerd zich te focussen op deze energie en deze door een lichte aanraking op of boven het lichaam over te dragen. Reiki is geen massage en er wordt geen druk uitgeoefend. Reiki is veilig voor iedereen en ondersteunt het zelfgenezend vermogen van ieder levend wezen.

ONCOLOGIE FYSIOTHERAPIE

Kristel Beijer

Oncologie fysiotherapie richt zich op behandeling van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het kan daarbij gaan om de lichamelijke gevolgen van de ziekte zelf of de gevolgen van een operatie, chemotherapie of bestraling. Vaak zijn er klachten als pijn, lichamelijke en mentale vermoeidheid, problemen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, een veranderd lichaamsbeeld of verminderde belastbaarheid. In alle fasen van het ziekteproces kan de oncologie fysiotherapeut ondersteuning bieden. Kwaliteit van leven staat centraal en de hulpvraag van de patiënt is leidend.

KOOKWORKSHOP

Theo Peters

Kookworkshop Samen koken. Deze workshop is bedoeld voor volwassenen om samen te gaan koken. Het menu wordt aangepast aan het seizoen, de gezondheid en aan de betaalbaarheid. Uiteraard wordt er daarna in de gezellige keuken van het huis gegeten. En voor wie het leuk vindt om het thuis eens uit te proberen, de recepten zijn na afloop mee te nemen naar huis.

SCHILDEREN

Herma Heezen

Eens per maand verzorgt Herma Heezen een workshop schilderen. Herma schildert al meer dan 25 jaar en heeft les gehad van verschillende docenten. Voor haar staat het plezier in schilderen centraal en dat plezier wil ze graag overbrengen op anderen. Het resultaat komt op de tweede plaats. Herma is ook gastvrouw in het Inloophuis en heeft affiniteit met mensen die te maken hebben met kanker. 

Lijkt het je leuk om mee te doen met de workshops schilderen? Geef je op. Materiaal is aanwezig.

CREATIEVE INLOOP

Nicole Radstake

Bij de creatieve Inloop kun je gewoon naar binnenlopen. Inschrijven mag, maar is dus niet verplicht. Je kunt met verschillenden technieken aan de slag. Nicole Radstake is er voor hulp en advies. Materiaal is aanwezig. De kosten zijn vijf euro per keer. Laat weten als je mee wilt doen, of loop gewoon binnen.

WANDELEN

Hetty Winkels

De ene keer gaan we naar de Kruisbergse bossen, de andere keer naar de Koekendaal. Ook mag de gast aangeven waar er wordt gewandeld. Voor vervoer wordt gezorgd. Vertrek om 10.00 uur vanuit het Inloophuis. Na de wandeling is er koffie/thee in het Inloophuis.

SCHRIJVEN BIJ HET INLOOPHUIS

Bouwien Oosting

Het Inloophuis Oude IJssel organiseert verschillende aktiviteiten voor mensen die met kanker worden geconfronteerd en hun naasten. Binnenkort starten we weer met workshops creatief schrijven. Met korte, speelse oefeningen word je uitgenodigd om al schrijvend stil te staan bij wat je bezig houdt. De oefeningen zetten je aan om je gedachten te richten op een specifiek onderwerp. Je zult merken dat de inzichten die je al schrijvend opdoet je rust, inzicht en overzicht kunnen geven. Je doet het voor jezelf. Het delen van je teksten met anderen gebeurt altijd op basis van vrijwilligheid. Schrijfervaring is niet nodig, iedereen kan mee doen. 

Eén van de deelnemers van een workshop schreef na afloop: “een fijne middag met bijzondere en mooie verhalen en inzichten, geeft een opgelucht gevoel.” 

De workshops worden gegeven door Bouwien Oosting, schrijfcoach en rouw- en verliesbegeleider. 

De workshops staan op zichzelf. Zin om een keer mee te doen? Meld je aan via de website van Inloophuis Oude IJssel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook via 0314-646024 op de dinsdag, woensdag en donderdag.

GESPREKSGROEP VERLIES EN ROUW

Rouw is persoonlijk. Het verlies van je partner, geliefde, kind is heel ingrijpend. Je leven staat op z’n kop. Gevoelens van verdriet, maar ook boosheid, eenzaamheid of woede wisselen elkaar af. Hoe moet je verder? Hoe vind je jouw weg in de warboel van emoties?

Je hebt misschien voldoende mensen om je heen die je willen steunen. Toch loop je vast in je verdriet. Of het verlies nu kortere of langere tijd geleden is, je wilt zo graag blijven praten over je dierbare die er niet meer is. Samenkomen met lotgenoten kan je een eindje verder helpen. Samen delen van verdriet, van mooie herinneringen, elkaar steunen en bemoedigen.

Inloophuis Oude IJssel start bij voldoende deelname in september 2019 met een gespreksgroep Verlies en Rouw. Deze gespreksgroep is bestemd voor nabestaanden die een dierbare verloren hebben aan kanker. Er is plaats voor 8 deelnemers en je kunt je vanaf nu opgeven.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden