In memoriam Henk Elburg

23 februari 2021

 Het doet ons veel verdriet om in korte tijd opnieuw een zeer gewaardeerd medewerker van ons Inloophuis te moeten verliezen.
Henk Elburg was vrijwel vanaf het begin gastheer in ons Inloophuis. Zijn optimisme; zijn oprechte betrokkenheid bij de gasten; zijn vermogen om zich in te leven in de problemen van anderen en zijn bereidheid om bij allerlei activiteiten aanwezig te zijn en mee te helpen, zullen wij nooit vergeten.

Henk was iemand waarop je kon rekenen; altijd! Of het nou ging om de bemanning van de stand bij de Samenloop voor Hoop; om het uitdelen van een ontbijtje aan de lopers van de BAX-run; het assisteren van de coördinator gastvrouwen of om het overnemen van de dienst van iemand anders, niets was hem teveel. Hij zette overal zijn schouders onder en deed het gewoon.

Op 1 oktober 2015 begon Henk als gastheer bij ons. In het begin met nog een mannelijke collega, maar na een aantal jaren bleef hij als enige man in de grote groep gastvrouwen over.
Iedereen hield van hem. Zijn belangstelling voor de mensen om hem heen was gemeend. De rust die hij uitstraalde, zorgde mede voor de warme sfeer die Henk wist te creëren.

Eind januari deelden wij op zijn verzoek het bericht dat Henk zelf de diagnose kanker had gekregen. Uitzaaiingen in het bot en de lymfeklieren. Henk liet weten dat een goede behandeling moeilijk was omdat de bron van de uitzaaiingen niet werd gevonden. Tevens gaf hij aan dat hij kracht haalde uit de ervaringen die hij in het Inloophuis had opgedaan.

Op 18 februarie 2021 is Henk overleden. Dat het zo snel zou gaan, daar waren we niet op voorbereid. Wij zijn geschokt en voelen ons aangeslagen. Het is voor ons een troost dat Erick heeft laten weten dat Henk, in zijn hoofd en in zijn hart, de beste herinneringen bewaarde aan zijn tijd als gastheer.

Henk, heel veel dank voor alles wat je voor het Inloophuis hebt gedaan.

Wij wensen Erick, zijn familie en al zijn dierbaren heel veel sterkte.

Namens bestuur en MT Inloophuis Oude IJssel,
Henk Wubbels

 

STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden