Aanmelden:

via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch
op dinsdag, woensdag of op donderdag: 0314-646024
Inloophuis Oude IJssel 7001 EZ Doetinchem

Gesprekgroep Verlies en rouw

Verlies van een dierbare is heel ingrijpend. Het kan van het ene op het andere moment je leven op z’n kop zetten. Je voelt een enorm verdriet, maar soms ook boosheid, eenzaamheid of agressie. Het zijn allemaal emoties die horen bij het verwerken van het verlies. We noemen dat rouw.

En rouw heeft tijd nodig en aandacht.

Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Rouw is persoonlijk. Je hebt misschien voldoende mensen om je heen die je willen steunen, maar je loopt toch vast in het verwerken van je verdriet. Het is immers zo moeilijk om te aanvaarden dat je leven een totaal andere wending heeft genomen.

Verlies hoort bij het leven. Maar er gaat vaak een lange tijd overheen voordat zo’n verlies een plaats kan worden gegeven. En soms lijkt het alsof het nooit gaat lukken. Vroeg of laat leeft je omgeving weer verder alsof er niets is gebeurd. Terwijl jij nog zoveel behoefte hebt om erover te praten.

Praten

Praten met mensen die ook een verlies moeten verwerken, die ook rouwen, kan je een eindje verder helpen. Samen kun je aandacht besteden aan het verwerken van het verlies. Onder deskundige begeleiding kun je al die emoties die horen bij rouw een plaatsje geven. Je voelt je gesterkt door herkenning en erkenning. Je leert je nieuwe leven accepteren.

Gespreksgroep

Onder begeleiding van twee rouwverwerkings-deskundigen start het Inloophuis Oude IJssel op 25 september een gespreksgroep Verlies en rouw. Deze gespreksgroep is bestemd voor mensen die een dierbare (partner, geliefde, kind) hebben verloren aan kanker. Bij voldoende deelname komt de groep zes keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst wordt een kennismakingsbijeenkomst. De groep krijgt voldoende inbreng wat betreft onderwerpen voor de volgende bijeenkomsten.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.  

Interesse? Laat het ons weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; we nemen contact met u op.

 

STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden