Wat is het Inloophuis

Het Inloophuis Oude IJssel is een huis voor mensen die leven met kanker. Bij ons kun je terecht als je kanker hebt (gehad) of als iemand uit je omgeving kanker heeft. Bij ons ben je geen patiënt maar ben je gast. In ons huis is ruimte voor een gesprek maar ook voor ontspannende activiteiten.

WAAROM EEN INLOOPHUIS?

In de medische zorg gaat het vooral om de ziekte en de behandelmogelijkheden. Maar tussen de behandelingen door en vaak ook nog lange tijd daarna, probeer je het leven zo goed mogelijk weer op te pakken. Dat lukt voor een deel, maar vaak zit je nog met heel veel vragen: Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wat gebeurt er met mijn baan? Hoe moeten mijn partner en kinderen verder? Hoe gaan anderen hiermee om? Voor het zoeken naar antwoorden op al die vragen heb je mensen nodig die tijd hebben en goed kunnen luisteren. Of lotgenoten die je vanuit hun eigen ervaring verder kunnen helpen. Deze mensen vind je in het Inloophuis. 

GAAT HET ALLEEN MAAR OVER KANKER IN HET HUIS?

Nee, zeker niet. Het gaat vooral over het leven. In het huis tref je mensen die op dezelfde manier in het leven staan als jij. Zoekend naar antwoorden en naar houvast. Ook tref je er mensen die al verder zijn in de verwerking en al beter hebben leren omgaan met hun ziekte. Dat kan inspirerend zijn, of troostend en verhelderend. 

MAAR WAT HEEFT EEN ANDER MET MIJN ZIEKTE TE MAKEN?

Niets. Je eigen situatie is je privédomein. Dat respecteren wij. Onze medewerkers zijn er op getraind dat ze alles wat je vertelt bij zich houden. Tenzij je hen vraagt het met anderen te bespreken.

ER ZIJN IN HET INLOOPHUIS COACHES, WAT DOEN ZIJ?

De coaches hebben beroepsmatig ervaring in de begeleiding van mensen met kanker. Er is een medisch maatschappelijk medewerkster die vanuit haar vakkennis de gasten en de vrijwilligers binnen de stichting begeleidt. Tevens is er een fysiotherapeute als coach werkzaam.

ZIJN DE GASTVROUWEN OF GASTHEREN PSYCHOLOGEN?

Nee. Onze gastvrouwen en gastheren zijn fantastische mensen die goed op hun taak zijn berekend, die vooral luisteren en niet direct met meningen of adviezen komen. Bij hen heb je de ruimte om je verhaal te vertellen. Maar ze zijn geen psycholoog of psycho-oncologisch therapeut. 

Als je behoefte hebt aan een gesprek met een psycholoog dan kunnen we je helpen bij je zoektocht. Ook werken we samen met de psychologen en maatschappelijk werkers van het Slingeland ziekenhuis.

STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden