Skip to main content

Jongvolwassenen en kanker

Programma

Dank aan de Lionsclub Isala Doetinchem

Lionsclub_Isala_Doetinchem.jpg

Na een prachtige, sfeervolle aspergeactie kregen we van de Lionsclub Isala Doetinchem een geweldig mooi bedrag aangeboden: € 1075,00 ! Deze actie is voor beide organisaties voor herhaling vatbaar en wel op 11 mei 2024!

Heel veel dank aan de Lionsclub Isala voor de steun en fijne samenwerking. 

 

 

Roparun aangemoedigd

 SNY3828 SNY382827 mei kwam de Roparun langs Het Oude IJsselhuis. Sinds corona werd de estafetteloop in Nederland gehouden. Volgend jaar weer van Rotterdam naar Parijs.
De lopers/fietsers en begeleiders werden aangemoedigd met wat lekkers door vrijwilligers van Het Oude IJsselhuis.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Bedankt tandarts Henry Rutten

Bij de receptie ter gelegenheid van zijn pensionering heeft tandarts Henry Rutten geld ingezameld voor twee goede doelen: het Inloophuis (thans Centrum voor leven met en na kanker) en de Voedselbank. Wij zijn heel blij en dankbaar met de schenking van een prachtig bedrag van meer dan 2000 euro!

nieuwsber.png

Dank aan de Soroptimisten

Soroptimisten april 23 003.jpg De Soroptimisten hebben ons Centrum, voor leven met en na kanker,  een prachtig bedrag geschonken. Hier zijn we erg blij mee.

We hebben dit bedrag besteed aan 2 airconditioning apparaten die ook voor warmte zorgen.

Dit is heel fijn in het kader van duurzaamheid ivm de kostenbesparingen met energie van deze apparatuur in Het Oude IJssel Huis in Doetinchem.

Leo Traas haalt 5000 euro op - wens van Mariëtte Traas

In 2012 nam Mariëtte Traas het initiatief om in Doetinchem een bijzonder huis te openen. Een huis waar psychosociale ondersteuning wordt geboden aan mensen die met kanker te maken hebben. In maart 2015 opende toenmalig minister Edith Schipper het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 in Doetinchem waar inmiddels velen hebben ervaren hoe belangrijk deze ondersteuning is als je met kanker te maken hebt. Enkele maanden geleden is de naam van het huis gewijzigd in Het Oude IJssel Huis, centrum voor mensen die leven met en na kanker.

In september 2015 overleed Mariëtte Traas aan de gevolgen van kanker. Tijdens haar leven hield ze van mooie, tijdloze kleding. Geen extravagante, dure mode maar wel interessante ontwerpers als bijvoorbeeld People of the Labyrint, Girbaud of schoenenontwerper Jan Jansen. Het was haar wens dat een eventuele opbrengst van de verkoop van haar kleding ten goede zou komen aan Het Oude IJssel Huis. Een wens waarmee partner Leo Traas heeft geworsteld tot het moment waarop vriendin Maria Hees, ontwerpster van sieraden, tassen en keramiek, de verkoop van de kleding en schoenen op zich nam. “Via mijn kennissen maar ook via een site als Vinted heb ik veel verkocht”, aldus Maria. “Het was enorm leuk om te doen en ik kreeg heel veel goede reacties van mensen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Echt heel bijzonder.”

In totaal bracht de verkoop vijfduizend euro op. Een bedrag dat Leo Traas heeft verdubbeld zodat Het Oude IJssel Huis donderdag 22 december een prachtig bedrag op de rekening kreeg bijgeschreven.

Slingeland Ziekenhuis en Oude IJssel Huis tekenen intentieverklaring voor samenwerking

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis Jeltje Schraverus en de voorzitter van Het Oude IJssel Huis Henk Wubbels hebben onlangs een intentieverklaring getekend om te komen tot een duurzame samenwerking op het gebied van psychosociale ondersteuning voor mensen met kanker. De vorm en wijze van de samenwerking van de beide partijen zal worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst waarvoor op korte termijn een projectleider wordt aangesteld. Door de nieuwe samenwerking kunnen formele en informele zorg elkaar zodanig aanvullen dat mensen met kanker en hun naasten optimaal worden ondersteund met de juiste psychosociale zorg op het juiste moment en op de juiste plek. Dit kan zowel tijdens als na de behandelingen zijn.

‘Het was ons beider wens dit bedrag te schenken aan Het Oude IJssel Huis’

Op 12 november werd in de DRU in Ulft een heel bijzonder concert gegeven: ‘Peter, the final show’. Een concert waar nog eenmaal geluisterd kon worden naar de prachtige stem van Peter Aalders. Muzikanten uit verschillende bands waaraan hij in de loop der jaren heeft meegewerkt, maakten dit concert voor de ernstig zieke Peter mogelijk. ‘Om niet’ werkten alle betrokkenen mee. Dat gaf Peter en zijn vriendin Annie Hietkamp de mogelijkheid om na aftrek van wat basiskosten, de entreegelden te schenken aan Het Oude IJssel Huis. Vandaag bood Annie een cheque aan van €2.450,00. ‘Het was ons beider wens dit bedrag te schenken aan Het Oude IJssel Huis. Dichtbij, voor mensen met kanker.’ Een bijzonder en aangrijpend moment. Het Oude IJssel Huis is erg dankbaar en wenst de familie heel veel sterkte.

nieuws 1

Nieuwe naam, nieuw jasje

Inloophuis Oude IJssel heet voortaan: Het Oude IJssel Huis, centrum voor leven met en na kanker

Waarom een naamswijziging:

Het Oude IJssel Huis (voorheen Inloophuis Oude IJssel) is lid van de landelijke

branchevereniging IPSO. IPSO telt 75 leden die begin dit jaar gezamenlijk ervoor hebben gekozen om te werken met de ondertitel: Centrum voor leven met en na kanker.

Deze gezamenlijke ondertitel maakt duidelijk waar de huizen voor staan: psychosociale ondersteuning aan mensen die leven met en na kanker.

Voor Inloophuis Oude IJssel was deze nieuwe ondertitel aanleiding om ook de naam ‘Inloophuis’ te veranderen. De naam Inloophuis is vaak verwarrend en roept nogal eens associaties op met de opvang voor drugs- en alcoholverslaafden.

KWF steunt Centra voor leven met en na kanker

Sinds enige tijd spant het KWF zich in om de Nederlandse Centra voor leven met en na kanker, steviger in het financiële zadel te helpen. Dat geeft de centra extra ruimte om een kwaliteitsslag te maken in het psychsociale aanbod.

Sinds begin dit jaar werkt Het Oude IJssel Huis volgens de principes van Positieve Gezondheid. Onze gastvrouwen/-heren zijn hierin geschoold en hebben daardoor nog meer inzicht in de psychosociale zorgen die iemand kan hebben. Samen met de gast onderzoeken onze gastvrouwen/-heren de behoefte aan ondersteuning.

Nieuw logo

Afke van den Hazel (lid van de PR-groep van Het Oude IJssel Huis) heeft voor Het Oude IJssel Huis een nieuw logo en nieuwe huisstijl ontworpen waarin duidelijk zichtbaar is dat het in Het Oude IJssel Huis draait om de mens- en de ondersteuning van de mens die leeft met en na kanker. Tevens refereert de vorm van de ondersteunende hand in het logo aan de rivier de Oude IJssel.

Het nieuwe logo is het uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van de nieuwe folder en de nieuwe website.

Bedankt voor jullie deelname aan Rabo ClubSupport!

Een mooi bedrag van € 584,78 is opgehaald!

‘Huis in actie’

Inloophuis Oude IJssel doet graag mee met ‘Huis in actie’ van het KWF en het IPSO om inloophuizen in deze moeilijke coronatijd te helpen bij het werven van sponsors en donateurs.

Onze vrijwilligers hebben zich met hart en ziel voor deze actie ingezet en niet zonder resultaat. Inmiddels hebben we bijna €7500,00 op de teller staan.
Onze dank aan iedereen die hieraan heeft meegedaan is heel groot.

KWF en IPSO bieden de inloophuizen in Nederland een extra platform om gelden in te zamelen.
Lopende acties voor ons Inloophuis Oude IJssel, kunnen vanaf nu ook via ‘Huis in actie’ van het KWF/IPSO worden gemeld.

Ondanks dat wij al een prachtig bedrag aan donaties hebben ontvangen, brengen wij deze nieuwe mogelijkheid graag onder uw aandacht. Want wij gaan door!
Doe met ons mee en doneer!