Kerstlunch en lichtpuntjesconcert

Inloophuis Oude IJssel wenst iedereen goede feestdagen

Wij sluiten het jaar 2019 af op donderdag 19 december met een kerstlunch van 12.00 tot 14.30 uur.
Iedereen is welkom.
Opgave is in verband met de ruimte noodzakelijk.
Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op dinsdag, woensdag of donderdag: 0314-646024
Opgave kan tot 18 december.
Deelname kost €5,00.

Op zondag 22 december is er van 11.00 tot 12.30 uur een Lichtpuntjesconcert in kerstsfeer.

Het Inloophuis Oude IJssel is daarna gesloten tot dinsdag 7 januari.
Met een Nieuwjaarskoffie vanaf 10.00 uur starten wij het nieuwe jaar 2020.

kerstkaartafb2019

Mooi bedrag uit Rabo Coöperatiefonds

Afgelopen maandag 7 oktober, tijdens de Week van de Coöperatie, werden de cheques van het Rabo Coöperatiefonds uitgereikt.

Uit handen van directeur Steven Enneman ontvingen 11 verenigingen een mooie cheque. Het totaalbedrag van ruim € 30.000,- kwam ten goede aan lokale verenigingen uit Dinxperlo, Doetinchem, Gaanderen, Gendringen, ’s-Heerenberg, Ulft, Varsseveld en Westendorp.

Het Inloophuis Oude IJssel werd verblijd met een bedrag van 3500 euro.

Geweldig! Onze dank is groot. Mede dankzij dit soort initiatieven kan het Inloophuis zijn belangrijke werk doen voor mensen die leven met kanker.

nov2019 1

nov2019 2

Foto's: Carlo Stevering

Inloophuis op Vrijwilligersmarkt 21 september

Ook wij staan op de vrijwilligersmarkt! Ken je iemand die erheen gaat? Die is ook van harte welkom in onze stand!

vwc spandoek 2019 jpg

Sporters in touw voor Inloophuis Oude IJssel

Het is hartverwarmend om te ervaren hoe vele sporters zich binnenkort gaan inspannen voor het Inloophuis.

Op 22 en 23 juni wordt BAX Care4Life gehouden. Een estafettetocht van Maastricht naar Doetinchem voor lopers en mountainbikers. Het Inloophuis is één van de 4 begunstigden van deze tocht. Wij wensen de lopers en mtb-ers veel succes.

Een week later wordt er opnieuw gefietst voor het Inloophuis, De Jelle Nijdam cyclotour, georganiseerd door RTC De Pedaleur wordt gehouden op zondag 30 juni. Ook deze sporters wensen wij veel succes.

Het Inloophuis Oude IJssel is enorm dankbaar voor dit soort geweldige initiatieven.

Dankzij de financiële ondersteuning van velen, kan het Inloophuis zijn belangrijk werk doen.

Bouwheer Inloophuis Oude IJssel Roel Nieboer Koninklijk onderscheiden

Doetinchem, vrijdag 26 april 2019

 

WhatsApp Image 2019 04 29 at 12.06.44

De in Doetinchem wonende heer Roel A. Nieboer heeft vrijdagmorgen uit handen van burgemeester Mark Boumans een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. De 72 jarige Nieboer is van oorsprong Groninger en heeft als mede initiatiefnemer en bouwheer van het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 te Doetinchem zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de regionale samenleving en in het bijzonder voor de mensen die te maken krijgen met de ziekte kanker in het verzorgingsgebied van het Streekziekenhuis Slingeland. Met zijn aanstekelijke enthousiaste inzet heeft Roel het voortouw genomen bij de verbouwing en technische realisatie en eigenhandig met vakkundig inzicht en daadkracht “steen voor steen” het Inloophuis gebouwd. Hij wist vele andere vrijwilligers hierbij belangeloos te betrekken en te motiveren. Ook zijn vroegere zakelijke partners, toeleveranciers van de bouw, heeft hij weten te verleiden om als “sponsors” vele materialen aan het Inloophuis beschikbaar te stellen. Met gepaste trots kon de toenmalige Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mw. Edith Schippers op woensdag 11 maart 2015 het prachtige Inloophuis aan de Plantenstraat 2 te Doetinchem, officieel openen. Nog steeds maakt Roel deel uit van het bestuur van het Inloophuis. Maar ook op andere gebieden heeft de heer Nieboer zijn onderscheiding dubbel en dwars verdiend. Onder andere heeft hij zich als bestuurslid meer dan 10 jaar ingezet voor het Stadsmuseum en vele jaren voor de topvolleybal vereniging Orion in Doetinchem en in zijn vorige woonplaats Mijdrecht voor de Vereniging Industriële Belangengemeenschap voor de gemeente De Ronde Venen. Daarnaast werd en wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan op Roel voor tijdelijke inzet en begeleiding zoals voor vluchtelingen- en jongerenwerk.

BAX2Give Care4Life | Here comes the sun (Cover)

We delen graag even deze leuke clip van BAX2Give Care4Life. Het laat op een prachtige manier zien waar het allemaal om draait. Deze cover is gemaakt ten behoeve van het evenement BAX2Give Care4Life dat plaatsvindt op 22 en 23 juni 2019.
Doel van dit evenement is om zoveel mogelijk donaties op te halen voor 4 goede doelen:

- Inloophuis Oude IJssel
- Stichting Sravana
- Hospice Zutphen
- Hospicegroep De Lelie

Kijk voor meer informatie hier: Here Comes the Sun (The Beatles) Video: Simon Schutter Fotografie

Oproep voor deelname aan onderzoek

Partners van mensen met ongeneeslijke kanker gezocht voor onderzoek

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn op zoek naar partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Wat is het doel?
Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken wat het effect is van het gebruik van Oncokompas. Oncokompas is een online programma voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de gebruiker. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van patiënten die niet meer beter worden.

Oncokompas meet hoe het met u gaat en geeft u adviezen; mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, dan biedt Oncokompas een persoonlijk overzicht waar u terecht kunt voor deze ondersteuning.

Wat houdt het onderzoek in?
Om te onderzoeken wat het effect is van Oncokompas, willen we twee groepen vergelijken: één groep krijgt direct toegang tot Oncokompas en de andere groep krijgt toegang tot Oncokompas na drie maanden. Loting bepaalt in welke groep iemand terecht komt. Op deze manier zijn de groepen goed vergelijkbaar. Deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd om 3 vragenlijsten in te vullen, verspreid over 3 maanden.

Wilt u meedoen of meer weten?
Voor het onderzoek zijn we op zoek naar partners (18 jaar en ouder) van mensen met kanker die niet meer beter worden. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat u beschikt over een e-mailadres.

Als u interesse heeft om mee te doen aan het onderzoek, dan kunt u het contactformulier invullen op de website van Oncokompas. De onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam neemt dan telefonisch contact met u op. Daarna krijgt u een informatiepakket opgestuurd per post. Als u mee wilt doen aan de studie, wordt u gevraagd het toestemmingsformulier per post retour te sturen (postzegel niet nodig). Als de onderzoeker uw toestemmingsformulier heeft ontvangen, krijgt u de eerste vragenlijst toegestuurd.

Heeft u vragen over het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Anouk Schuit, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit kan per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 020 – 598 5218 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren). U kunt ook meer informatie vinden op de website van Oncokompas.

Dit bericht hebben wij op 21 februari 2019 op onze website geplaatst.

 

Wandeltocht voor Wereldkankerdag

 4febOp zaterdag 2 februari wandelen wij met vrijwilligers en gasten door het centrum van Doetinchem om even stil te staan bij kanker.

We vertrekken om 11.00 uur vanaf het Inloophuis aan de Plantenstraat. Via de Hamburgerstraat – Simonsplein – Boliestraat komen we weer terug bij het Inloophuis. Daar drinken we met elkaar nog een kop koffie/thee. Ben jij vrijwilliger of gast en kun je niet zo goed lopen? Kom dan gewoon langs voor een kop koffie/thee.

We starten de wandeling om 11.00 uur. Verzamelen vanaf 10.30 uur in het Inloophuis.

Doe mee! Sta samen met ons stil bij kanker!

INLOOPHUIS OUDE IJSSEL UITGIFTEPUNT BREIBOEZEM

Eens per maand komt een groepje enthousiaste breisters in het Inloophuis Oude IJssel bij elkaar om zogenaamde breiboezems te breien. Dit zijn gebreide borstprotheses voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Er zijn boezems voor vrouwen met een amputatie maar er is ook een halve variant, voor vrouwen die een borstsparende operatie hebben ondergaan. De boezems worden gebreid met speciaal garen en gevuld met speciale watten. Ze zijn er in alle maten. De BreiBoezems kunnen een goed alternatief zijn voor de siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel, licht in gewicht en ademend.

Lees verder

JUMBO DOETINCHEM BEDANKT!

Dankjewel Jumbo Doetinchem dat het Inloophuis Oude IJssel 3 maanden lang bij jullie het goede doel is geweest voor de opbrengst van de emballage! En natuurlijk dankjewel aan alle klanten die hun emballagebon hebben gedoneerd aan het Inloophuis.

Lees verder

STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden