Oproep voor deelname aan onderzoek

Partners van mensen met ongeneeslijke kanker gezocht voor onderzoek

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn op zoek naar partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Wat is het doel?
Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken wat het effect is van het gebruik van Oncokompas. Oncokompas is een online programma voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de gebruiker. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van patiënten die niet meer beter worden.

Oncokompas meet hoe het met u gaat en geeft u adviezen; mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, dan biedt Oncokompas een persoonlijk overzicht waar u terecht kunt voor deze ondersteuning.

Wat houdt het onderzoek in?
Om te onderzoeken wat het effect is van Oncokompas, willen we twee groepen vergelijken: één groep krijgt direct toegang tot Oncokompas en de andere groep krijgt toegang tot Oncokompas na drie maanden. Loting bepaalt in welke groep iemand terecht komt. Op deze manier zijn de groepen goed vergelijkbaar. Deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd om 3 vragenlijsten in te vullen, verspreid over 3 maanden.

Wilt u meedoen of meer weten?
Voor het onderzoek zijn we op zoek naar partners (18 jaar en ouder) van mensen met kanker die niet meer beter worden. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat u beschikt over een e-mailadres.

Als u interesse heeft om mee te doen aan het onderzoek, dan kunt u het contactformulier invullen op de website van Oncokompas. De onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam neemt dan telefonisch contact met u op. Daarna krijgt u een informatiepakket opgestuurd per post. Als u mee wilt doen aan de studie, wordt u gevraagd het toestemmingsformulier per post retour te sturen (postzegel niet nodig). Als de onderzoeker uw toestemmingsformulier heeft ontvangen, krijgt u de eerste vragenlijst toegestuurd.

Heeft u vragen over het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Anouk Schuit, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit kan per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 020 – 598 5218 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren). U kunt ook meer informatie vinden op de website van Oncokompas.

Dit bericht hebben wij op 21 februari 2019 op onze website geplaatst.

 

Wandeltocht voor Wereldkankerdag

 4febOp zaterdag 2 februari wandelen wij met vrijwilligers en gasten door het centrum van Doetinchem om even stil te staan bij kanker.

We vertrekken om 11.00 uur vanaf het Inloophuis aan de Plantenstraat. Via de Hamburgerstraat – Simonsplein – Boliestraat komen we weer terug bij het Inloophuis. Daar drinken we met elkaar nog een kop koffie/thee. Ben jij vrijwilliger of gast en kun je niet zo goed lopen? Kom dan gewoon langs voor een kop koffie/thee.

We starten de wandeling om 11.00 uur. Verzamelen vanaf 10.30 uur in het Inloophuis.

Doe mee! Sta samen met ons stil bij kanker!

INLOOPHUIS OUDE IJSSEL UITGIFTEPUNT BREIBOEZEM

Eens per maand komt een groepje enthousiaste breisters in het Inloophuis Oude IJssel bij elkaar om zogenaamde breiboezems te breien. Dit zijn gebreide borstprotheses voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Er zijn boezems voor vrouwen met een amputatie maar er is ook een halve variant, voor vrouwen die een borstsparende operatie hebben ondergaan. De boezems worden gebreid met speciaal garen en gevuld met speciale watten. Ze zijn er in alle maten. De BreiBoezems kunnen een goed alternatief zijn voor de siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel, licht in gewicht en ademend.

Lees verder

JUMBO DOETINCHEM BEDANKT!

Dankjewel Jumbo Doetinchem dat het Inloophuis Oude IJssel 3 maanden lang bij jullie het goede doel is geweest voor de opbrengst van de emballage! En natuurlijk dankjewel aan alle klanten die hun emballagebon hebben gedoneerd aan het Inloophuis.

Lees verder

STICHTING INLOOPHUIS OUDE IJSSEL

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE

Plantenstraat 2 Doetinchem
bel ons
(0314) 646 024
stuur ons
een e-mail

Copyright © 2018 Stichting Inloophuis Oude IJssel - Alle rechten voorbehouden